Rebutlah Peluang Menjana Pendapatan Daripada Perniagaan Topup Prepaid

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) melaporkan bilangan pengguna prepaid di Malaysia adalah seramai 21.5 juta pada tahun 2006 dan mereka membelanjakan hampir 17 juta dalam masa sehari. Statistik dalam tempoh suku pertama tahun 2009 pula menunjukkan lebih dari 31,406 juta SMS telah dihantar.

statistik pengunaan SMS
Statistik Kajian SKMM

Melihat kepada statistik ini, biz topup atau perniagaan prepaid merupakan bisnes yang mempunyai peluang yang cukup luas memandangkan topup kini merupakan keperluan asas, perniagaan ini dapat menghasilkan pendapatan lumayan dan yang paling penting ianya merupakan perniagaan yang :

 • Murah ( Tidak perlu mengeluarkan Modal yang besar)
 • Mudah ( Tidak perlu mempunyai kedai, jadikan Telefon Bimbit anda sebagai sumber pendapatan)
 • Menguntungkan ( Mendapat Komisyen daripada jualan Topup, Keuntugan daripada Yuran Lantikan Agen dan banyak lagi)
Biz Topup

Kini anda mempunyai peluang  untuk menjadi agen topup kami dengan modal permulaan yang rendah dan sistem jualan yang mudah dan ringkas dengan menggunakan sistem SMS. Sebagai agen kami, anda layak untuk menjadi wakil JUALAN TOPUP dan juga MELANTIK AGEN yang berminat untuk turut serta sebagai agen topup. Dengan cara ini, anda dapat memaksimumkan pendapatan anda sebagai agen topup. Tahukah anda, pengguna laman sosial Facebook , Tagged dan Twitter di Malaysia adalah seramai 23 juta orang ?  Daripada jumlah tersebut, ramai yang mencari peluang untuk menambah pendapatan. Tunggu apa lagi gunalah kemudahan laman sosial untuk mempromosi biz topup anda dan juga melantik agen baru dari kenalan laman sosial anda.


Sebagai agen kami anda boleh menyediakan perkhidmatan Topup ke semua rangkaian telekomunikasi dgn hanya menggunakan handphone melalui sistem e-load kami, anda bukan sahaja mendapat keuntungan dari hasil jualan topup semata-mata, TETAPI terdapat TIGA lagi keuntungan yang akan anda nikmati. Antara faedah keuntungan yang bakal anda perolehi adalah seperti berikut :
 • KEUNTUNGAN PERTAMA – ( JUALAN TOPUP )

Keuntugan daripada penjualan topup prepaid kepada pelanggan anda adalah seperti berikut: sebagai contoh anggap keuntugan CELCOM 5%, bila anda bank in RM 100, sistem server akan masukkan RM 100 ke dalam akaun topup anda. Bila anda jual topup RM 30 kepada pelanggan anda, sistem akan menolak hanya RM 28.50 (bukan RM30). Jadi, keuntungan anda adalah RM 1.50.

 • KEUNTUNGAN KEDUA – ( YURAN MELANTIK AGEN )

Jika anda melantik agen yang juga berminat untuk memulakan bisnes topup ini, agen yang dilantik oleh anda akan membuat bayaran yuran pendaftaran yang anda tetapkan terus ke akaun bank anda iaitu sebanyak RM 50. Sebagai contoh, anda melantik agen seramai 2 orang sehari dengan yuran pendaftaran RM 50, maka 2 x RM 50 = RM100 sehari, kalau sebulan ? RM 100 x 30 hari=RM 3,000. Yuran pendafataran ini dibayar oleh agen yang anda lantik terus ke akaun bank anda. Sistem server akan caj RM 5 dan akan menolak amaun tersebut daripada akaun anda apabila anda mendaftarkan agen baru di bawah anda.

 • KEUNTUNGAN KETIGA – ( KOMISEN DARI JUALAN AGEN YANG DILANTIK )

Anda mendapat komisen 2.0% dari keuntungan jualan topup dari agen-agen yang anda lantik. Kemasukan komisen ini adalah secara ‘real time’ ke dalam akaun topup anda, dan anda boleh menyemak komisen ini secara terus dari telefon bimbit anda.

 • KEUNTUNGAN KEEMPAT – ( KOMISEN AGEN BERGANDA )

Agen-agen yang dilantik juga boleh melantik agen-agen yang lain. Dari sini, anda juga mendapat 2.0% dari jualan mereka. Sebagai contoh, anda melantik Abu sebagai agen anda dan Abu pula melantik Bakar sebagai agen beliau. Jadi, anda sebagai upline mereka juga akan mendapat komisen.


PAKEJ YANG DI TAWARKAN Untuk memulakan Biz Top UP ini adalah seperti berikut : Agen RM 50.00 ( harga asal sebelum promosi RM 299.00)

bisnes topup on9biz.com

Kelebihan yang anda perolehi :

 • Keuntungan menjual atau menggunakan Topup : Celcom 4.25 % , Maxis 2.8 %, Digi 2.10 %, Umobile 3.75 % .
 • Keuntungan yuran pendaftaran agen downline 100% milik anda.
 • Keuntungan 2.00% dari jualan topup agen downline yg dilantik. Tiada had…
 • Keuntungan 2.0% jualan topup dari agen downline yg agen downline anda lantik. Tiada had..
 • Keuntungan dan komisen dimasukkan secara terus ke akaun topup anda.
 • Proses pendaftaran yang sangat cepat. Hanya 1 jam untuk  mengaktifkan keahlian anda.
 • Menerima laporan keuntungan serta komisen secara terus ke telefon bimbit anda.
 • Sokongan khidmat pelanggan dari 9am hingga 7 pm setiap hari termasuk SABTU & AHAD
 • Kaedah dan bimbingan mudah untuk anda mencapai sasaran pendapatan bulanan.

KELEBIHAN PAKEJ KAMI YANG BERBEZA DENGAN PAKEJ YG DITAWARKAN OLEH SYARIKAT LAIN Kami menawarkan kadar rata (FLAT RATE) untuk semua jumlah topup berpandukan kadar keuntungan masing-masing, dengan ini keuntungan topup anda adalah secara maksimum. Sebagai contoh untuk CELCOM, untuk pakej yg ditawarkan oleh syarikat yg lain, jika anda topup RM 10 anda dapat keuntungan 4.5% , tetapi…jika anda topup RM 5 keuntungan anda adalah 3.8% dan jika anda topup RM 3 keuntungan anda adalah 2.5% sahaja. Dengan TeliportMobile, kadar keuntungan adalah flat rate 4.5% untuk jumlah topup yg berbeza ( RM10,RM 5 atau RM 3 ). Kami mendedahkan fakta tersembunyi. Jadi..maksimumkan keuntungan anda sekarang !


LANGKAH UNTUK MENJADI AGEN TOPUP KAMI : 

 1. Membuat pembayaran sebanyak RM 50 ke akaun Maybank – 1127-5402-6423
 2. Kemudian sms kan ke 019-9884812
  •  MASA BANK-IN
  • NAMA
  • NEGERI
  • NO.HP

untuk urusan pendaftran. Urusan Pendaftaran mengambil masa 1 jam sahaja dan anda sudah boleh memulakan perniagaan Topup anda. Selepas proses pendaftaran telah berjaya, anda akan menerima SMS daripada Server kami memaklumkan pendaftran anda telah berjaya.


Langkah seterunya untuk memulakan menjual top up anda adalah menambah modal ke dalam Akaun Akaun Topup anda. Sila layari halaman Menambah Modal.

Don't be shellfish...It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print