Dropship Emas Dan Perak

Dropship Emas Dan Perak

Ramai yang minat berniaga tetapi tidak mempunyai modal yang besar dan tidak mempunyai masa yang cukup untuk melayani karenah pelanggan, disebabkan faktor tersebut wujudlah satu sistem perniagaan secara dropship yang diperkenalkan oleh peniaga-peniaga internet di seluruh Dunia dan tidak ketinggalan juga Malaysia. Semakin banyak syarikat yang menawarkan perniagaan secara dropship di Malaysia.

Melalui sistem Dropshipping penjual tidak perlu menyimpan stok tetapi memindahkan pesanan pembeli produk kepada pembekal untuk tujuan pembungkusan dan penghantaran produk terus ke alamat pembeli.

Melalui kaedah ini, perniagaan yang melibatkan penjualan sesuatu produk atau servis dengan pengedar hanya perlu membayar kepada pembekal berdasarkan produk dan servis yang dijual. Dropship memberi keuntungan yang besar kepada pengedar kerana tidak perlu menyimpan stok dan menanggung modal.

Semua golongan tidak kira anda seorang pelajar, penganggur, suri rumah, pekerja sepenuh masa mahupun seorang pesara boleh menjalankan perniagaan secara dropship. Secara ringkasnya sistem dropship ini:

  • Tidak perlu modal yang besar.
  • Anda tidak menyimpan stok.
  • Tiada kos menyewa kedai mahupun menggaji pekerja.
  • Risiko perniagaan ini amat rendah.
  • Tidak perlu menghabiskan masa yang banyak.
  • Boleh dilakukan secara sambilan atau sepenuh masa.
  • Amat senang dan mudah diuruskan!

Apa yang penting dalam bisnes dropship ini ialah cara bagaimana anda mahu mempromosikan  produk anda sama ada di blog, di laman bidaan seperti ebay, di forum-forum ataupun menjual di Facebook manakala pembekal pula akan menguruskan tempahan pelanggan anda, uruskan pembungkusan produk dan menguruskan penghantaran kepada pelanggan anda.

Ada ke sistem Dropship untuk beniaga Emas Dan Perak di Malaysia ?

Jawapannya memang ADA . Gold Silver Resources Sdn Bhd (GSR). GSR menawarkan kepada individu yang berminat untuk berniaga emas dan perak secara dropship dengan hanya bermodalkan  RM1,000 sahaja.  Lihat grafik dibawah untuk memahami konsep dropship  urusniaga jual beli emas dan perak GSR :

Sebagai pengedar , anda tak perlu ada kedai emas, tak perlu simpan stok tetapi cuma promosikan produk GSR sahaja melalui website yang di berikan kepada anda.  Anda akan diberikan website dropship GSR seperti  www.gsr2u.com.my/about.

Pembeli juga boleh membuat pembelian melalui dealer,  sseterunya dealer yang akan order daripada GSR dengan meletakkan alamat pembeli. GSR akan terus menghantar barang kepada pembeli dalam masa 1-2 hari atau paling lewat 7 hari bekerja. Dealer akan menerima komisyen  pada awal bulan berikutnya setelah dikira jumlah jualan dealer pada bulan semasa.

Selain dari cara di atas pembeli juga boleh membeli dan membuat bayaran terus kepada syarikat. Tetapi, pembeli harus register secara PERCUMA di laman web pengedar-pengedar GSR seperti link ini www.gsr2u.com.my . Amat mudah untuk menjadi usahawan emas dan perak pada masa ini dengan modal yang kecil dan tanpa perlu bersusah payah. Dengan adanya sistem jualan emas dan perak secara Dropship ini ” Now Everyone Can Sell Gold & Silver” . Kepada yang berminat menjadi peniaga emas dan perak boleh hubungi kami. Kepada yang menjadi dealer dibawah rangkaian saya anda akan dibantu untuk mempunyai blog jualan seperti www.on9biz.com dan juga boleh mendapat harga special bagi produk – produk emas yang di jual di www.on9biz.com.

Don't be shellfish...It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

5 Responses to Dropship Emas Dan Perak

Leave a reply